update 2020

Geen normale openingstijden dit seizoen..

Dit jaar hebben we een ander seizoen dan jullie van ons gewend zijn. Door een aantal dingen kunnen we deze zomer niet normaal open gaan. Dat vinden we heel jammer, we willen jullie graag hier over de vloer hebben in ons kleine cafétje, maar deze zomer zijn er veel dingen anders.

Allereerst moet de smederij/keuken versterkt worden. De enorme schoorsteen van het oude smidsvuur hangt namelijk letterlijk nog steeds gevaarlijk boven ons hoofd. Dit is door de aardbevingen onveilig en wordt aangepakt.

Verder merken we dat het nog steeds niet hebben van een echte privéruimte niet meer gezond is voor ons. Tot nu toe lag de prioriteit steeds bij restauratieverbouwingen om het monument te behouden, maar nu moet onze eigen ruimte aan de beurt komen.

En tenslotte zijn de regels voor opening van horeca voor ons op dit moment niet goed haalbaar. We hebben zo’n kleine ruimte dat anderhalve meter afstand houden niet werkbaar is. En alleen op reservering mogen komen werkt ook niet. Juist het spontane aan komen fietsen en het samen zijn is wat het huiskamercafé het huiskamercafé maakt. Hopelijk worden de regels nog aangepast als het coronavirus tot rust komt.

We zijn dus voorlopig niet standaard open in de weekenden, maar willen wel af en toe pop-up cafédingen doen. We zullen ze op de website en Facebookagina zetten natuurlijk, maar wil je het zeker niet missen wanneer we een keer pizza’s gaan bakken of het terrasje buiten zetten? Meld je dan even aan voor de mailinglijst! Mail dan naar info@hethuiskamercafe.nl

We missen de gezelligheid van het café wel en hopen dat we jullie allemaal snel in goede gezondheid weer kunnen zien!