LET OP: komend weekend laatste ‘gewone’ huiskamercafé-weekend van dit jaar!

Zoals velen van jullie wellicht weten zitten we volop in de verbouwing. De achtergevel is inmiddels weer stevig gelukkig en de stutten zijn weg, heel fijn. Maar nu is de café-kamer aan de beurt en dus moeten we helaas tijdelijk dicht.. Het plan was vanaf begin september, maar dat wordt dus nog een weekje eerder. Wij hebben het echt even nodig om er kort tussenuit te gaan voor die volgende fase start; wat hoognodige nieuwe energie opdoen!

Wel is het pand nog open op Open Monumentendag (za 12 sept). De restauratie en bouwgeschiedenis van dit rijksmonument staan die dag centraal. Bijzondere vondsten kunnen bewonderd worden en er is (naast ons) de hele dag een restauratie architect aanwezig om veel te vertellen en je vragen te beantwoorden.
We organiseren die namiddag/avond ook een soort afscheidsfeestje voor het oude café. Voor het herstel van de scheuren in de muren moeten de schrootjes en betimmering in het café eraf, dus er zal wel wat gaan veranderen.. Maar we doen er natuurlijk alles aan om zoveel mogelijk van dit mooie scheve huiskamercafeetje te behouden!